логін / реєстраціяMenu

В ООН задокументували випадки катувань з обох боків лінії розмежування у травні–серпні

12.09.2017 | Олена Вечеровська | www.unn.com.ua

Моніторинґова місія ООН задокументувала випадки застосування катувань, поганого поводження та сексуального насильства з обох боків лінії розмежування у травні–серпні 2017 року. Про це на брифінгу заявила голова Моніторинґової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер, передає кореспондент УНН.

Фіона Фрейзер

«Ми продовжуємо документувати випадки позасудового затримання і застосування катування та поганого поводження, включаючи сексуальне насильство на обох сторонах лінії зіткнення», – заявила Ф. Фрейзер.

Зокрема, за її словами, спостерігачі ООН зафіксували випадки, коли представники ЗСУ затримували осіб у зв’язку з конфліктом і утримували їх без можливості зв’язку та комунікації протягом 24 годин перед тим, як перевести їх до офіційного місця утримання.

«Ми також продовжуємо документувати звинувачення щодо катування та поганого поводження з боку СБУ, яке вони використовують, щоб отримати зізнання тих, хто затриманий у зв’язку з конфліктом», – додала Ф. Фрейзер.

Вона зазначила, що Моніторинґовій місії ООН повідомили про те, що військова прокуратура розслідує низку таких звинувачень.

Як повідомляв УНН, в період з 16 травня по 15 серпня 2017 року Моніторинґова місія ООН зафіксувала 161 жертву серед цивільного населення Донбасу – 26 людей загинуло та 135 отримали травми.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація