логін / реєстраціяMenu

У справі про вокзальних копів-грабіжників у Києві з’явилися нові потерпілі (ВІДЕО)

08.09.2017 | Алла Хоцянівська, кореспондентка ТСН | tsn.ua

Ці люди готові свідчити на додачу до вже відомих сімох випадків злочинної діяльності правоохоронців.

Нові потерпілі з’явилися у справі поліціянтів, які грабували людей на столичному вокзалі. Затриманим копам наразі обрали запобіжний захід, ідеться в сюжеті ТСН.

Нечесні правоохоронці зазвичай обирали нетверезих громадян, заводили їх до окремого приміщення, де грабували. Спецоперацію із затримання злочинців готували два місяці, а провели, неначе в кіно. Підозрюваним улаштували засідку та підіслали підставну особу з міченими грошима. Коли грабіжники у формі за звичною схемою відібрали чужу готівку, злочинців заскочили на гарячому.

Після гучного затримання знайти поліцію на вокзалі стало проблематично. Разом із знімальною групою ТСН правоохоронців шукала дівчина, в якої крадії порізали сумку та поцупили гаманець. «Взагалі, сказали, тут поліції немає. Ніхто допомогти не може, треба йти у відділення»,– каже вона. Попри те, що копи обкрадали людей майже півроку, працівники вокзалу та охорона нічого підозрілого не бачили. «Ніхто не підозрював»,– каже один із охоронців і просить вимкнути камеру.

Для 28-річного інспектора патрульної поліції Дмитра Кулеші прокуратура просила два місяці арешту з можливістю застави в мільйон гривень. Слідчі кажуть, що патрульні знущалися з подорожніх, використовуючи кайданки та сльозогінний газ, а награбоване ділили між собою. Кулеша запевняє, що це наклеп. «Усе, що я робив – це написав постанову на людину, бо вона була напідпитку. Ніяких більше незаконних дій я не вчиняв»,– твердить він. Прокурор натомість твердить, що полісмен вийшов на роботу, перебуваючи під дією наркотиків. «У кулеші під час його особистого обшуку було виявлено речовину, як він сам пояснив, що це наркотики і він їх вживав. Він був направлений на медогляд, але він відмовився»,– твердить Андрій Даньков.

Печерський районний суд обрав для Дмитра і трьох його напарників запобіжний захід – тримання під вартою. Однак при цьому суд зменшив розмір застави. Одного з правоохоронців відпустили під домашній арешт, оскільки він визнав провину та співпрацює зі слідством. Свою участь у тортурах цей чоловік заперечує, проте визнає, що брав гроші, а на колег не свідчив, бо лише проходив стажування.

07.09.2017, 18:59

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація