логін / реєстраціяMenu

Судитимуть командира взводу «Беркуту» за протидію Майдану

29.06.2017 | www.gp.gov.ua

Судитимуть особу, причетну до перешкоджання проведенню зборів та мітингів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в м. Києві.

Так у ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів для обвинувачення колишнього заступника командира взводу однієї з оперативних рот підрозділу міліції особливого призначення (ПМОП) «Беркут», підпорядкованого ГУ МВС України в місті Києві у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувались насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями; умисному перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста та незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, мітингів, вчинених службовою особою, на виконання явно злочинного наказу.

26.06.2017 обвинувальний акт стосовно зазначеного правоохоронця (на теперішній час командира взводу полку поліції особливого призначення № 1 Головного управління національної поліції України в місті Києві), за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 171, ч. 4 ст. 41, ст. 340, ч. 2 ст. 365 КК України направлено для розгляду до Шевченківського районного суду міста Києва.

Нагадаємо, що за цим епізодом протидії акціям протесту повідомлено про підозру загалом 19 особам, у тому числі колишнім Президенту України, Секретарю Ради національної безпеки і оборони України та його заступнику, голові КМДА, начальнику ГУМВС України в місті Києві, його заступнику та іншим правоохоронцям.

За результатами досудового розслідування в суді з березня 2015 року слухаються обвинувальні акти стосовно: колишніх голови Київської міської державної адміністрації, двох заступників командирів полку МОП «Беркут», двох командирів та заступника командира різних рот ПМОП «Беркут», а з грудня 2016 року – щодо колишнього начальника управління громадської безпеки київської міліції.

Дванадцять підозрюваних оголошені в розшук.

Досудове розслідування щодо встановлення інших організаторів та виконавців злочинів, вчинених під час цих подій, триває.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація