логін / реєстраціяMenu

В ІТТ знайдений повішеним підозрюваний в організації нападу на депутата Чорновол

16.06.2017

Як повідомив 15.06.2017 сайт «Радіо Свобода», у Києві в ізоляторі тимчасового утримання Головного управління Національної поліції знайдений повішеним підозрюваний в організації нападу на депутата Верховної Ради Тетяну Чорновол Олег Нетребко. Цю інформацію в коментарі «Радіо Свобода» підтвердив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

Як повідомив «Радіо Свобода» Сергій Горбатюк – керівник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури, що займається розслідуванням справи про напад, – за попередніми даними, Нетребко скоїв самогубство. Але, як наголосив Горбатюк, наразі відкрито кримінальне провадження, правоохоронці з’ясовуватимуть обставини смерті.

У Міністерстві внутрішніх справ Олега Нетребка – кримінального авторитета з Кам’янського на прізвиcько «Нетрик» – називали організатором нападу на Тетяну Чорновол у грудні 2013 року. Українські правоохоронці оголосили його у розшук. Навесні 2017 року Нетребка екстрадували з Білорусі. 13 травня Печерський районний суд Києва заарештував Нетребка на 60 діб.

Народний депутат Віталій Купрій написав у Facebook того дня: «Отримав сьогодні інформацію що організатора нападу на Тетяну Чорновол кримінального авторитета Олега Нетребка (прізвисько Нетрик) повісили у камері СІЗО. (…) Саме Нетрик найняв банду з мого рідного міста на виконання цього злочину. (…) Вбивство Нетрика в камері очікуване, саме він міг розповісти про злочини правоохоронців під час Революції гідності. Деякі з них досі перебувають на посадах. Ключового свідка у справі Майдану зачищено!» Фраґменти допису нардепа опублікував сайт Тиждень.ua.

Того ж дня сайт прокуратури м. Києва повідомив, що «за фактом смерті 47-річного чоловіка, який перебував під арештом в Ізоляторі тимчасового тримання ГУ НП в м. Києві, слідчим відділом Шевченківського Управління поліції  м. Києві розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Тіло ув’язненого без ознак життя було виявлено близько четвертої години ранку 15 червня 2017 року працівниками спецустанови. За попередньою інформацією, смерть настала від механічної асфіксії шиї шляхом повішення на простирадлі.

Першочерговими слідчими діями, проведеними із залученням судово-медичного експерта, тілесних ушкоджень на тілі померлого, а також інших явних ознак насильницької смерті не виявлено. Крім того, проведеним аналізом відеозапису з камери спостереження виключено причетність до вказаної події сторонніх осіб.

Наразі у кримінальному провадженні призначено судово-медичну експертизу, яка має встановити причину смерті ув’язненого.

Одночасно повідомляємо, що з метою повного, всебічного та об’єктивного з’ясування всіх обставин даної події прокуратурою міста Києва до ЄРДР внесено відомості за ст. 367 КК України (службова недбалість).

Крім того, прокуратурою міста Києва ініційовано проведення службової перевірки з приводу дотримання вимог Закону України „Про попереднє ув’язнення“ працівниками ІТТ ГУНП у м. Києві».

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація