логін / реєстраціяMenu

Двох столичних поліціянтів судитимуть за побиття людини

23.05.2017 | www.kyiv.gp.gov.ua

Слідчим відділом прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох працівників поліції за фактом спричинення тілесних ушкоджень громадянину, який намагався зафіксувати на мобільний телефон незаконні, на його думку, дії правоохоронців.

Інцидент стався на території одного з гаражних кооперативів столиці.

Співробітники патрульної поліції намагалися з’ясувати стан алкогольного сп’яніння пасажира автомобіля, який перебував на стоянці біля гаражів. А коли випадковий перехожий став знімати їхні дії на мобільний телефон, правоохоронці, явно виходячи за межі наданих їм прав і повноважень, застосували щодо нього фізичне насильство. Так, заламуючи чоловіку руки за спину та завдаючи йому ударів по обличчю та різних частинах тіла, поліціянти повалили його на землю, незаконно вилучили мобільний телефон та видалили з нього запис вказаних події.

При цьому поліціянти не врахували, що їхні незаконні дії у цей час фіксувала камера вуличного спостереження.

У ході досудового розслідування здобуто беззаперечні докази вчинення поліціянтами злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України, тобто перевищення працівниками поліції своїх повноважень, що супроводжувалося насильством щодо потерпілого.

Наразі обвинувальний акт стосовно поліціянтів скеровано до суду для розгляду по суті. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури міста Києва

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація