логін / реєстраціяMenu

Благодійна організація «Фонд милосердя та здоров’я» (Херсон)

Благодійна організація Фонд милосердя та здоров’я (БО ФМЗ) – самоврядна некомерційна неурядова благодійна організація, створена в 1989 році, перереєстрована в 2016 році.

Місія ФМЗ – сприяти зміцненню поваги до людської гідності та прав людини в українському суспільстві, давати знання і надихати громадян України на активні і відповідальні дії для реалізації принципів верховенства права та утвердження демократичних цінностей.
ФМЗ реалізує інформаційно-просвітницькі програми, надає безкоштовну юридичну, соціальну та правову допомогу вразливим верствам населення. Фонд виявляє і навчає лідерів, сприяє будівництву нових НДО, проводить громадські пропагандистські кампанії і кампанії на захист прав людини і поширює свій досвід серед організацій громадянського суспільства.

Команда ФМЗ та активісти ГО «Південь» розробили ряд навчальних курсів, в тому числі «НГО + ЗМІ заради захисту прав людини», «Стратегії і тактики едвокасі», «Громадські приймальні в Україні: досвід, стандарти, перспективи »; підготували навчальні посібники, в тому числі «Як створити центр правозахисту», «Права людини для „міцних горішків“»; створили серію телевізійних програм, в тому числі «Діти є діти», «Правобережжя», документальні фільми «Нова сім’я», «Пляж для англійського лорда», цикл «Нові герої».

Фонд милосердя та здоров’я – один з 4-х НДО-організаторів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA (в партнерстві з Українською Гельсинською спілкою з прав людини, ГО «Південь», Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв).

ХОФМЗ та ХГАЖ «Південь» у 2002 році заснували щотижневу газету «Вгору», веб-сайт www.vgoru.org, Агентство журналістських розслідувань «АЖУР».

За рік юристи та інші фахівці-консультанти і волонтери ФМЗ надають в середньому 2 тисячі юридичних і соціально-правових консультацій, готують для клієнтів близько 500 письмових документів: позовних заяв, скарг, клопотань, заяв в прокуратуру, міліцію, органів місцевої влади та інших установ і т.п .; беруть участь приблизно в 100 судових засіданнях.

У 2014 році в зв’язку з анексією АР Крим Російською Федерацією Херсонська область стала прикордонною. З ініціативи ФМЗ в області створено Координаційний центр допомоги армії, який об’єднав сотні волонтерів і допомагає не тільки прикордонникам, а й батальйонам херсонців, що захищає незалежність України в зоні АТО. ФМЗ також створив Координаційний центр допомоги вимушеним переселенцям.

Діяльність ХОФМЗ поширюється на Херсонську область і на всю Україну.

Сайт організації: fmz.org.ua

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація