логін / реєстраціяMenu

В Одесі суд продовжив арешт фігурантів «справи 2 травня»

Малиновський районний суд Одеси продовжив до 14 квітня арешт фігурантів «справи 2 травня» щодо масових заворушень у центрі міста в 2014 році.

Суддівська колегія в оновленому складі понад шість годин розглядала питання про продовження запобіжного заходу (перебування під вартою) обвинуваченим Сергію Долженкову, Владиславу Романюку, Сергію Корчинському, Максиму Сакаулову та Євгену Мефьодову.

На попередньому засіданні, 10 лютого, суд вирішив перенести розгляд цього питання на інший день. Рішення викликало обурення активістів, тоді між ними і правоохоронцями сталася сутичка.

Сьогодні для забезпечення громадської безпеки та порядку задіяли посилені групи батальйону особливого призначення. Про це повідомив у Facebook начальник управління превентивної діяльності Головного управління поліції в Одеській області Іван Іщенко. Він стверджує, що у двох активістів, які прийшли на засідання, виявили пістолет «Сталкер» і телескопічну палицю.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Вони вели вогонь у кількох випадках із-за спин міліції, яка не перешкоджала цьому. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів.

Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною. Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня поранено близько 200 людей.

У Малиновському райсуді Одеси на розгляді перебуває обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо двадцяти обвинувачених у масових заворушеннях 2 травня 2014 року. Із 20 обвинувачених – 5 перебувають під вартою, це Сергій Долженков, Максим Сакауов, Сергій Корчинський, Владислав Романюк і громадянин Росії Євген Мефйодов.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація