логін / реєстраціяMenu

Одеська обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» (ООО ВГО КВУ)

Одеська обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» (ООО ВГО КВУ) – неурядова незалежна громадська організація, місією якої є активізація громадян до участі в управління державою та реалізації своїх конституційних прав.

Місія організації: Бути ініціатором і активним учасником позитивних змін в Україні, сприяючи проведенню чесних виборів, демократизації органів влади, утвердженню і захисту прав людини, розвитку інститутів громадянського суспільства.

Діяльність організації включає в себе такі основні напрямки:

Сприяння максимально чесному і законному ходу виборчих кампаній: Організація  здійснює системне спостереження за ходом виборчих кампаній, інформування громадськості про хід виборчого процесу, привернення уваги виборчих комісій, влади і громадськості до найгостріших проблем, пов'язаних з ходом виборчих кампаній. Окрім цього організацією проводяться тренінги для членів виборчих комісій, кампаній з просвіти виборців, надається безкоштовна юридична допомога виборцям.

Вартові демократії (watchdog):  В рамках цього напрямку діяльності організація постійно проводить моніторинг діючої влади, що включає в себе: аналіз виконання передвиборчих обіцянок, спостереження за роботою органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, розвитком та діяльністю партій як основного посередника у комунікації між виборцем і владою.

Розвиток громадянського суспільства:  В рамках цього напряму організація проводить просвітницькі кампанії і програми для підвищення правової освіти громадян, здійснює проекти спрямовані на інформаційно-методологічну підтримку громадських організацій і ініціативних груп громадян в районах області, проводить конкурси мікро-грантів.

Правозахисна діяльність: Організація здійснює моніторинг дотримання прав людини, надає безкоштовну правову допомогу малозабезпеченим (три регіональні Центри права) та потерпілим внаслідок порушень прав людини (юридична приймальня в системі Української гельсінської спілки з прав людини), здійснюється інформування громадськості про громадські права та стан їх дотримання в регіоні. Отримана інформація щодо порушень прав людини аналізується та оприлюднюється (через проведення публічних заходів, публікацію інформаційних матеріалів), робляться висновки щодо оптимальних варіантів захисту прав людини та рекомендації щодо ліквідації (мінімізації) таких порушень.

Сприяння розвитку місцевого самоврядування: В рамках цього напряму надається сприяння розвитку місцевого самоврядування, проводяться навчальні семінари, видається навчально-методицна література для депутатів місцевих рад.

Одеська обласна організація ВГО КВУ створена у 1997 році, легалізована у 1998 році, як юридична особа зареєстрована у 2004 році.

Організацією створений та адмініструється сайт «ІзбірКом» (незалежний інформаційний ресурс виборців Одеської області). Має організація й власну Інтернет-сторінку. Організація є засновником громадсько-політичної місцевої газети «ІзбірКом», яка видається щомісячно середнім накладом 7000 екземплярів.

Організація є членом Української Гельсінської спілки з прав людини, учасником декількох правозахисних всеукраїнських ініціатив («Посилення правових можливостей бідних верств населення», «Правова країна»), членом Одеської обласної МКМР з правової освіти населення. Організація активно співпрацює з Головним управлінням юстиції в Одеській області, Управлінням у справах національностей та міграції Одеської обласної державної адміністрації, адвокатськими об'єднаннями, юридичними вузами, іншими НУО, ЗМІ тощо. Організація входить до Громадської ради при Одеській обласній державній адміністрації.

Крім того, організація входить до низки всеукраїнських мереж громадських організацій:

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація