логін / реєстраціяMenu

Всеукраїнська громадська організація «Магнолія»

Non-Governmental Organization «Magnolia»

ВСЕУКРАЇНСЬКА ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «МАГНОЛІЯ»

ІСТОРІЯ:

Існування організації почалася в 2001 році з громадської ініціативи групи журналістів, які об’єдналися, заради захисту прав дітей і сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

В 2005 році «Магнолія» була зареєстрована, як всеукраїнська громадська організація.

ВГО «Магнолія» має державну реєстрацію як суб’єкт інформаційної діяльності: студія-виробник.

МІСІЯ:

Вплив на державні органи влади та формування громадської думки задля захисту прав людини, з особливою увагою на забезпеченні права кожної дитини жити у сприятливому сімейному середовищі.

ЦІЛІ:

Популяризація діяльності правозахисників та висвітлення результатів цієї діяльності.

Інформування громадськості про права людини та способи захисту цих прав.

Вплив на центральні та місцеві органи влади з метою захисту дітей та жінок від насильства.

Стимулювання національного усиновлення та розвиток сімейних форм виховання дітей, позбавлених батьківської опіки та піклування, та відновлення біологічних сімей

Підтримка біологічних сімей з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах.

ДІЯЛЬНІСТЬ:

«ПІДВИЩЕННЯ ПОІНФОРМОВАНОСТІ ГРОМАДСЬКОСТІ В ГАЛУЗІ ПРАВ ЛЮДИНИ»

Діяльність спрямована на підвищення спроможності громадян захищати свої права, розвиток правової культури та підвищення авторитету правозахисників.

Розпочато у 2013 році.

Спільно з провідними правозахисними організаціями України створюємо медіа-продукт та розміщуємо його на телебаченні, у мережі Інтернет та в соціальних мережах.

«СЛУЖБА РОЗШУКУ ДІТЕЙ»

ВГО «Магнолія» впевнена, що кожна дитина повинна зростати у безпечному сімейному середовищі і «Служба розшуку дітей» робить усе, щоб діти України були захищені від викрадань, сексуальної та трудової експлуатації.

Починаючи з 2005 року ми допомагаємо батькам/відповідальним особам у пошуку зниклих дітей, надаємо їм психологічну, правову та соціальну підтримку та проводимо інформаційні кампанії, щодо попередження зникнення дитини.

Гаряча лінія 116000

Українська гаряча лінія 116000 створена за стандартами «The European Missing Children hotline 116000», яка об’єднує 28 країн Європи.

Оператори call центру постійно співпрацюють з працівниками ювенальної превенції та карного розшуку територіальних підрозділів Національної поліції України.

Геоінформаційна система 116000

З метою забезпечення зворотнього зв’язку з громадянами щодо розшуку зниклих дітей, автоматизованого обліку звернень громадян, за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», було створено Геоінформаційну систему МВС 116000 (ГІС 116000).

ГІС 116000 забезпечила доступ ВГО «Магнолія» до бази розшукових обліків зниклих дітей МВС України, а з іншого – надала можливість ВГО «Магнолія» вносити повідомлення від батьків про зникнення дітей, які надходять на гарячу лінію 116000.

ГІС 116000 розміщена в мережі Інтернет та відкрита до доступу громадян.

Інформування громадськості про зникнення дітей через ЗМІ

Для масштабного інформування громадськості «Служба розшуку дітей» створює різні за формою медіа-продукти про зниклу дитину, які потім розміщує на ТВ каналах, у печатних виданнях, в мережах агенцій outdoor реклами та indoor TV, на Інтернет сайтах та у соціальних мережах.

Новини щодо розшуку дітей оперативно публікуються на сайті.

«Цій дитині потрібна родина!»

Діяльність спрямована на подолання сирітства та сприянню влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у сімейні форми виховання.

Започаткований у 2006 році

Гаряча лінія щодо влаштування дітей у сімейні форми виховання

Оператори call-центру гарячої лінії – це належним чином підготовлені спеціалісти – соціальні працівники та психологи, які надають консультації з питань сімейних форм виховання Гаряча лінія працює по усій території України, дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів безкоштовні.

Інформування громадськості

Починаючи з 2006 року спеціалісти проекту регулярне створюють відеоматеріали «Цій дитині потрібна родина!» спрямовані на стимулювання розвитку сімейних форм виховання.

На безкоштовній основі ці відеоматеріали «Цій дитині потрібна родина!» розміщують 37 телеканалів України.

Завдяки нашій співпраці з громадськістю, службами у справах дітей ОДА та ЗМІ вдалося влаштувати у сімейні форми виховання 8084 дитини.

Сайт ВГО «МАГНОЛІЯ»: http://magnolia.org.ua/uk

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація