логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: До суду передали обвинувальний акт щодо причетних до вбивства Василя Сергієнка

26.11.2021 | ХПГ-інформ | khpg.org

Офіс генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно двох учасників злочинної організації – виконавців викрадення та вбивства активіста і журналіста Василя Сергієнка. Їх обвинувачують у вчинені у складі злочинної організації викрадення людини, умисного вбивства та порушенні недоторканності житла, повідомлено на сайті відомства.

«Слідством встановлено, що обвинувачені у складі злочинного угруповання вчинили викрадення, катування та подальше вбивство журналіста Василя Сергієнка – одного із лідерів Євромайдану в Корсунь-Шевченківському на Черкащині. 4 квітня 2014 року активіста викрали з двору власного будинку, а наступного дня його тіло знайшли в лісі зі слідами тортур», – мовиться в повідомленні.

На даний час обвинувачені перебувають у розшуку. Стосовно ще шістьох осіб, обвинувачених у викраденні, катуванні та вбивстві журналіста, обвинувальні акти розглядаються судом.

Радіо Свобода уточнює, що в організації викрадення, катуванні та вбивстві Сергієнка обвинувачують Віктора Горбенка, Валентина Завражина (у викраденні), Романа Недибалюка, Володимира Воронкова (у виконанні вбивства), Максима Русіна та Вадима Мельника (в організації злочину). У розшуку ще двоє підозрюваних – Андрій Іносов, якого підозрюють в організації викрадення, і Валерій Федоров, якого слідство вважає ще одним виконавцем вбивства.


Нагадаємо, Василь Сергієнко, один із лідерів Євромайдану в Корсунь-Шевченківському Черкаської області, 4 квітня 2014 року був викрадений групою людей з подвір’я власного будинку. Наступного дня тіло Сергієнка зі слідами тортур виявили в лісосмузі Корсунь-Шевченківського району.

На початку липня повідомлялося, що Верховний Cуд України задовольнив клопотання представниці потерпілих Євгенії Закревської та прокурорки Юлії Малашич про зміну підсудності у справі про вбивство черкаського журналіста та героя Небесної сотні Василя Сергієнка. «Справа Сергієнка з червня 2019 року слухалася в Городищенському суді. За весь час розгляд практично не просунувся та порушувалися розумні строки», – ішлося, зокрема, в повідомленні Адвокатську дорадчу групу.


За даними прокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація