логін / реєстраціяMenu

Так допитували, що зламали залізний стілець

10.02.2021 | ХПГ-інформ | khpg.org

Подробиці інциденту в Черкаській області, де правоохоронців підозрюють у катуванні затриманого чоловіка: постраждалого били ногами, стільцем, шлангом від вогнегасника, а також пластиковою пляшкою з водою. Про це йдеться у повідомленні Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, 6 лютого стало відомо, що в Городищенську лікарню по медичну допомогу звернувся чоловік із тілесними ушкодженнями. Він заявив, що його побили співробітники поліції. За розслідування взялися поліціянти відділу інспекції особового складу, обласне управління Департаменту внутрішньої безпеки поліції та Державне бюро розслідувань. Як з’ясувало слідство, постраждалий дійсно деякий час перебував у відділі поліції: правоохоронці перевіряли його причетність до крадіжки і шахрайства.

«З метою одержання зізнання у вчиненні злочинів двоє зазначених поліцейських у службовому кабінеті почали бити громадянина, зламавши об нього залізний стілець, – розповідають у пресслужбі ДБР. – Після чого, для подолання опору, на потерпілого вдягли кайданки та завдали удари руками, ногами, шлангом від вогнегасника, а також пластиковою пляшкою з водою по голові, обличчю та тулубу. Внаслідок цього постраждалий отримав тілесні ушкодження у вигляді забою м’яких тканин обличчя, голови та спини, травматичного видалення зубів верхньої щелепи».

Наразі Територіальним управлінням ДБР відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 127 (Катування) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.


У травні минулого року про зґвалтування поліціянтами заявила мешканка міста Кагарлик. У грудні Офіс генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 5 співробітників Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області.

За результатами «Національного моніторингу незаконного насильства в поліції в Україні в 2020 році», значна частина суспільства (59,7%) вважає, що потенційний ризик стати жертвою тортур або жорстокого поводження в поліції зберігається практично для будь-якої людини на території України, незалежно від її минулого й особистих характеристик.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація