логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: суд дозволив досудове розслідування щодо екскомандувача внутрішніх військ МВС

21.01.2021 | ПК

В Офісі генпрокурора повідомили про надання судом дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування у «справах Майдану» стосовно колишнього командувача внутрішніх військ МВС України, – передає Радіо Свобода.

Майдан, лютий 2014 (фото: dt.ua)

«Дозвіл надано у кримінальному провадженні за підозрою колишніх президента України, голови Служби безпеки України, міністра внутрішніх справ, міністра оборони та інших високопосадовців в організації у складі злочинного угруповання з 18 по 20 лютого 2014 року незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, перевищення влади та службових повноважень, що призвело до настання тяжких наслідків, умисних вбивств та замахів на умисні вбивства, умисного завдання тяжких тілесних ушкоджень, а також дезертирства», – йдеться в повідомленні.

За даними ОГП, оскільки підозрюваний наразі переховується від органів слідства та суду, «рішення дозволить проведення досудового розслідування за його відсутності».


За даними прокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація