логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: У Дніпрі виправдали двох ексначальників міліції

14.01.2021 | ПК

Кіровський районний суд Дніпра виправдав колишніх начальників міліції, обвинувачених в організуванні «тітушок» проти учасників Євромайдану в січні 2014 року у Дніпропетровську. Прокуратура області оскаржуватиме це судове рішення. Про це повідомило Радіо Свобода з посиланням на пресслужбу прокуратури Дніпропетровської області.

Протистояння в Дніпрі. 26 січня 2014 року (фото: RFE/RL)

через 7 років після подій Євромайдану під Дніпропетровською ОДА, коли так звані «тітушки» побили мирних мітингувальників.

У рішенні, оприлюдненому 11 січня, йдеться, що на лаві підсудних було двоє колишніх міліцейських високопосадовці – ексначальники міліції громадської безпеки міста та області (Сергій Третьяков та Сергій Хуторний – Радіо Свобода). Обох обвинувачували у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 293 ККУ – їм інкримінувалась «організація групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку».

Колишні міліціянти не визнали в суді своєї провини й були виправдані через недоведеність у їхніх діях складу злочину.

На оскарження рішення суду є 30 днів з моменту його проголошення.


26 січня 2014 року під Дніпропетровською облдержадміністрацією під час акції протесту проти тодішньої влади і на підтримку євроінтеграції «тітушки» побили мирних демонстрантів, постраждали десятки людей, зокрема журналісти. «Тітушків» прикривала міліція.

Тоді ж були затримані та утримувались під вартою через обвинувачення «в організації масових заворушень» 22 мирних громадян, як учасники мітингу, так і непричетні люди. У лютому 2014 року справи проти всіх затриманих євромайданівців закрили.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація