логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Суд дозволив досудове розслідування щодо глави МВС часів Євромайдану

15.12.2020 | ПК

В Офісі генерального прокурора України повідомили, що Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього міністра внутрішніх справ України часів Євромайдану, який переховується від органів слідства та суду, передає Радіо Свобода.

У період, коли розгорталися події на Майдані, МВС очолював Віталій Захарченко (2011–2014 рр.)

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко в своєму останньому телезверненні
оголошує про дозвіл на використання вогнепальної зброї (джерело: Вікіпедія)

«Таке рішення суду надає право стороні обвинувачення на проведення досудового розслідування стосовно підозрюваного за його відсутності (in absentia). Дозвіл надано у кримінальному провадженні за підозрою колишніх президента України, міністра внутрішніх справ України та його заступника, голови Служби безпеки України та його першого заступника, командувача внутрішніх військ МВС України та інших високопосадовців в організації у складі злочинного угруповання з 18 по 20 лютого 2014 року незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, перевищення влади та службових повноважень, що призвело до настання тяжких наслідків, умисних вбивств та замахів на умисні вбивства, умисного завдання тяжких тілесних ушкоджень, а також терористичного акту», – йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.


За даними прокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація