логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Завершено розслідування щодо шести експравоохоронців

10.12.2020 | ПК

Прокуратура повідомила про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно шести експравоохоронців, яких пов’язують із переслідуванням учасників мітингів та зборів у Черкасах у січні 2014 року. Про це повідомляє видання Тиждень.ua з посиланням на Офіс генпрокурора.

Підозрюваним інкримінується притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності; завідомо незаконні затримання та тримання під вартою; незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів; службове підроблення; втручання в діяльність працівника правоохоронного органу.

За даними слідства, експравоохоронці вчинили протиправні дії стосовно 7 осіб, яких у січні 2014 року безпідставно було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності завдяки фальсифікації стосовно них матеріалів кримінальних проваджень, а також обмежено їхню особисту свободу шляхом внесення до суду клопотань про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, які були задоволені судами за відсутності достатніх та належних доказів.


Нагадаємо, що 8 грудня прокуратура завершила досудове розслідування стосовно учасника злочинної організації, причетного до вбивства журналіста і учасника «Самооборони Євромайдану Черкаської області» Василя Сергієнка.


За даними прокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація