логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Завершене досудове розслідування щодо підозрюваного у справі про вбивство журналіста Сергієнка

08.12.2020 | ПК

Прокуратура завершила досудове розслідування стосовно учасника злочинної організації, причетного до вбивства журналіста і учасника «Самооборони Євромайдану Черкаської області» Василя Сергієнка. Про це повідомляє Тиждень.ua з посиланням на пресслужбу відомства.

Василь Сергієнко

За даними слідства, підозрюваний у складі злочинного угруповання вчинив викрадення, катування та подальше вбивство журналіста Василя Сергієнка – одного із лідерів Євромайдану в Корсунь-Шевченківському. 4 квітня 2014 року активіста викрали з двору власного будинку, а наступного дня його тіло знайшли в лісі зі слідами тортур.

Наразі підозрюваний разом із ще п’ятьма особами вже перебуває на лаві підсудних за обвинуваченням у викраденні, катуванні та вбивстві журналіста, двоє осіб – у розшуку.


Як відомо, 4 квітня 2014 року у Черкаській області група людей викрала з подвір’я власного будинку журналіста Василя Сергієнка. Згодом його тіло зі слідами тортур виявили в лісосмузі Корсунь-Шевченківського району.

З 2015 по 2017 роки поліція затримала п’ятьох підозрюваних у вбивстві, ще двоє – у розшуку.

Трьом затриманим – спортсменам Віктору Горбенку, Валентину Завражину і Роману Недибалюку – висунули підозри у викраденні. Ще один підозрюваний, раніше судимий за аналогічний злочин Володимир Воронков, обвинувачений безпосередньо у вбивстві.


За даними прокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація