логін / реєстраціяMenu

Завершено розслідування у справі про катування в Кагарлику

18.11.2020 | ПК

Правоохоронні органи завершили розслідування справи про зґвалтування і тортури в Кагарлицькому відділенні поліції стосовно п’яти поліціянтів. Їм інкримінують катування, насильницьке викрадення і зґвалтування. Про це повідомив Тиждень.ua з посиланням на пресслужбу Офісу генпрокурора.

За даними слідства, співробітники поліції для розкриття злочинів катували і незаконно позбавляли волі людей. Зокрема, в січні 2020 року троє поліціянтів завдали двом потерпілим тілесних ушкоджень, перевозили їх у багажнику, застосовували електричний струм, прикували наручниками до батареї.

За іншим фактом, у травні 2020 року з метою отримання визнання потерпілому завдали 17 ударів руками і ногами. Крім того, у травні один із фігурантів викликав до відділення поліції жінку як свідка, в службовому кабінеті одягав на неї протигаз, заковував у кайдани і стріляв над головою з табельного пістолета. Після цього кілька разів зґвалтував.

«Керівник відділення, в свою чергу, знав про існування такої практики, однак не вживав жодних заходів реагування на дії підлеглих. Після завершення ознайомлення сторони захисту з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде направлено до суду», – повідомили у пресслужбі.


Нагадаємо, 26 травня Голосіївський районний суд Києва взяв під варту експоліціянтів Миколу Кузіва та Сергія Сулиму. Сулима працював оперуповноваженим, а Кузів – начальником сектору кримінальної поліції в Кагарлику.

Як повідомлялося, у ніч з 23 на 24 травня 2020 року правоохоронці катували жінку, яку викликали до відділку як свідка. На неї вдягали протигаз, застосовували кайданки та стріляли з табельної зброї над її головою. Після цього її кілька разів зґвалтували.

Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу щодо чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення. Погрожуючи йому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли з пістолета над головою. У результаті чоловік отримав переломи ребер та носа.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація