логін / реєстраціяMenu

Знову побиття в’язнів у Кропивницькому СІЗО?

16.08.2020 | ХПГ-інформ | khpg.org

Як повідомляється на сторінці ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор» у в фейсбуці, у п’ятницю, 14 серпня, там відбулися навчання групи швидкого реагування (ГШР) за участю керівництва установи «з метою набуття практичних навичок та відпрацювання прийомів на випадок припинення масових заворушень». Відзначається, що ці заняття проводяться постійно згідно з графіком і що «покращення професійних навичок ГШР, їх сучасне екіпірування є важливою складовою діяльності всієї установи, регулярне проведення тренувань підвищує рівень професійної підготовки, особовий склад набуває нових знань та навичок, а також відпрацьовує прийоми, необхідні під час масових заворушень». Бажаючі можуть подивитися фото з тренувань.

Для деяких в’язнів СІЗО ці тренування закінчилися плачевно. Стверджують, що бійці ГШР за вказівкою в. о. начальника СІЗО К. по-звірячому побили Максима Таранця та Романа Цхадая. Причому Цхадая хворий і весь опухлий. У нього в цей день закінчувалися 10 діб карцеру, і йому дали нових 10 діб. Лікування він не отримує.

Звичайно, ці дані потребують перевірки. Проте зауважимо, що це той самий в. о. начальника СІЗО, який наприкінці квітня цього року катував двох в’язнів у цьому ізоляторі, вимагаючи у них кошти. Ці факти підтвердилися, К. було відсторонено від роботи. Тоді прокурор з нагляду за пенітенціарними установами прокуратури Кіровоградської області опитав потерпілих, також були зібрані інші матеріали, які були передані до ДБР для порушення кримінального провадження. І ось К. продовжує виконувати обов’язки начальника СІЗО, а побиття в’язнів, виявляється, продовжуються?


Проєкт ЄС «Чинимо опір катуванням, жорстокому поводженню та безкарності в Україні»

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація