логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Судитимуть колишнього «беркутівця»

11.08.2020 | ПК

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього міліціянта батальйону міліції особливого призначення «Беркут», підпорядкованого ГУ МВС України в Дніпропетровській області, – повідомив Офіс генпрокурора.

Експравоохоронцю інкримінується незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, а також надання завідомо неправдивого показання, поєднане із штучним створенням доказів обвинувачення у вчиненні особливо тяжкого злочину (ст. 340, ч. 2 ст. 384 КК України).

Слідством встановлено, що 22 січня 2014 року колишній «беркутівець» перешкоджав проведенню зборів та мітингів на вул. Грушевського в м. Києві та для штучного створення доказів вчинення активістом злочину, будучи допитаним слідчим у якості свідка, надав завідомо неправдиві показання про те, що потерпілий нібито брав участь у масових заворушеннях.


За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація