логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Оголошено підозру причетному до вбивства журналіста Василя Сергієнка

10.08.2020 | ПК

Оголошено підозру чоловікові, який у складі злочинного угруповання вчинив викрадення, катування та подальше вбивство журналіста Василя Сергієнка – одного із лідерів Євромайдану в Корсунь-Шевченківському, – повідомив Офіс генпрокурора.

Василь Сергієнко

4 квітня 2014 року Сергієнка викрали з двору власного будинку. Наступного дня тіло знайшли в лісі зі слідами тортур.

Підозру повідомлено за ч. 1 ст. 255 КК України, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

На лаві підсудних у провадженні за цим фактом на даний час – шестеро осіб, двоє перебувають в розшуку.

Як повідомляє Радіо Свобода, обвинувальний акт у справі про вбивство Василя Сергієнка Офіс генерального прокурора направив до суду у січні.

У період із 2015 по 2017 роки за підозрою у вбивстві затримали п’ятьох осіб: Володимира Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка (обвинувачуються у виконанні викрадення), Володимира Воронкова (обвинувачується у виконанні вбивства) і власника київського спортклубу «Тай» Вадима Мельника (обвинувачується в організації злочину, зараз він перебуває під домовим арештом).

У розшуку перебували ще двоє фігурантів справи: Андрій Іносов, якого підозрюють в організації викрадення, і Валерій Федоров, якого слідство вважає ще одним виконавцем вбивства.


За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація