логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Правоохоронцю оголошено підозру

17.07.2020 | ПК

У кримінальному провадженні про злочини, вчинений у зв’язку із масовими протестами у 2013–2014 роках, оголошено підозру слідчому Слідчого управління ГУ Нацполіції в Київській області, – повідомляє Офіс генпрокурора.

Правоохоронець підозрюється у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, перевищенні влади та службових повноважень, службовому підробленні, а також завідомо незаконному затриманні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства, 18 лютого 2014 року, обіймаючи посаду слідчого одного з райуправлінь ГУ МВС України в місті Києві, діючи за попередньою змовою групою осіб зі своїми керівниками, іншими слідчими та процесуальними керівниками, з метою перешкоджання акціям протесту, поліціянт безпідставно, за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення кримінального правопорушення, незаконно затримав за участь у нібито масових заворушеннях учасника акції протесту. У подальшому затриманого було повідомлено про підозру та незаконно застосовано до нього запобіжний захід – тримання під вартою.

Вирішується питання щодо вручення підозрюваному слідчому клопотань про застосування запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація