логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Судитимуть двох колишніх суддів

15.07.2020 | ПК

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох колишніх суддів одного з районних судів міста Черкаси за фактами протидії протестним акціям шляхом протиправного переслідування учасників мітингів та зборів у Черкасах у січні 2014 року, – повідомляє Офіс генпрокурора.

Обвинуваченим інкримінуються постановлення суддею завідомо неправосудних ухвал, завідомо незаконні арешти, які спричинили тяжкі наслідки та вчинені за попередньою змовою групою осіб, незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів, мітингів (ч. 2 ст. 375, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК України).

За даними слідства, у січні 2014 року судді винесли неправосудні рішення стосовно 17 учасників акцій про обрання їм запобіжних заходів – 14 із них взяли під варту, 3 – помістили під домовий арешт, у результаті чого затриманих було незаконно позбавлено волі.

Рішення ухвалювались без достатніх та належних доказів про вчинення затриманими масових заворушень задля перешкоджання організації та проведенню подальших мирних зборів та мітингів у Черкасах та інших регіонах.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація