логін / реєстраціяMenu

Поліціянта і його спільника судитимуть за підозрою в розбої

15.07.2020 | ПК

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно поліціянта взводу поліції особливого призначення ГУ Національної поліції в Одеській області та колишнього працівника поліції, – повідомляє ДБР.

Слідством встановлено, що вночі 24 січня 2020 року правоохоронець за пособництва колишнього працівника поліції, який є фігурантом ще одного кримінального провадження за фактом розбою, проникнув у житло пенсіонерів в одному з сіл в Одеській області та з метою заволодіння грошовими коштами вчинив розбійний напад.

Слідчі ДБР затримали поліціянта та його спільника в порядку ст. 208 КПК України. Під час обшуку у правоохоронця вилучено гладкоствольний самозарядний пістолет «Stalker 2914-UK» калібру 9 міліметрів, який обвинувачений використовував без відповідного дозволу.

Правоохоронець обвинувачується у вчиненні нападу (розбою) з метою заволодіння чужим майном, поєднаного з погрозою застосування насильства та носінні, зберіганні та придбанні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 187 та ч. 1 ст. 263 КК України). Колишній правоохоронець – у пособництві у вчиненні нападу (розбою) з метою заволодіння чужим майном (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 187 КК України).

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація