логін / реєстраціяMenu

Щодо поліціянтів з Кагарлика слідство змінило кваліфікацію злочину

23.06.2020 | ПК

Слідство змінило кваліфікацію злочину щодо поліціянтів з Кагарлика – Сергія Сулими та Миколи Кузіва. Тепер їх підозрюють у зґвалтуванні групою осіб ( ст. 152 ККУ) та у катуванні за попередньою змовою групою осіб (ст. 127 ККУ). Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ст. 365 ККУ) зникло з кваліфікації, – про це повідомив прокурор у справі Валерій Смирнов, – передає Громадське радіо.

«365-та перекваліфікували на 127-му. Перекваліфікували на більш точну норму, яка відображає об’єктивну та суб’єктивну сторони кримінального правопорушення», – сказав він (тобто «перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу» перекваліфікували на «катування за попередньою змовою групою»).

Смирнов додав, що у справі призначили близько дев’яти експертиз. Декілька експертиз вже завершили, але більшість ще проводять.

Нагадаємо, ексоперуповноваженого кагарлицького відділення поліції Сергія Сулиму спершу підозрювали у зґвалтуванні групою осіб, його колишнього начальника Микола Кузіва – у співучасті у груповому зґвалтуванні та в перевищенні службових повноважень.

У повідомленні ДБР про затримання поліціянтів була інформація щодо застосування тортур до потерпілих. У підозрах, вручених наприкінці травня, цього не було.

«Підозра була первинна. В подальшому ми проводили досудове розслідування, і продовжуємо його проводити. І даємо більш точну правову оцінку», – пояснив прокурор.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація