логін / реєстраціяMenu

Оголошено підозру експоліціянту, який вистрілив у підлітка

12.06.2020 | ПК

12 червня 2020 року повідомлено про підозру колишнього оперуповноваженого Криворізького відділу поліції, який на час скоєння кримінального правопорушення займав посаду працівника сектору превенції, – повідомляє ДБР.

Поліціянт підозрюється в умисному завданні тяжких тілесних ушкоджень та перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки.

За даними слідства, у серпні 2018 року на одній із вулиць Кривого Рогу двоє працівників поліції необґрунтовано звинуватили двох неповнолітніх у незаконному зберіганні та придбанні наркотичних речовин. Через це підлітки почали втікати від правоохоронців. Під час втечі один із потерпілих впав на землю, а поліціянт, який його наздогнав, здійснив у нього два постріли.

Внаслідок цього 17-річний потерпілий отримав вогнепальне кульове проникальне поранення правої половини грудної клітини, яке за висновками судово-медичної експертизи відноситься до тяжких тілесних ушкоджень. Куля до сих пір перебуває у легенях потерпілого.

Працівники поліції Кривого Рогу приховували ці відомості майже рік і лише у серпні 2019 року розпочали розслідування за даним фактом. Крім того, вказане кримінальне провадження до квітня поточного року розслідував орган поліції, у якому працював підозрюваний, і фактично досудове розслідування у ньому не проводилось.

У квітні 2020 року після надходження матеріалів кримінального провадження до ДБР, досудове розслідування було активізовано. Підготовлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація