логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Двох «ексберкутівців» підозрюють у фальсифікації доказів

12.06.2020 | ПК

Двом колишнім працівникам спецпідрозділу «Беркут» ГУ МВС України в Дніпропетровській області оголошено підозру у фальсифікації доказів проти учасника «Євромайдану», – повідомляє Офіс генпрокурора.

Підозрюваним інкриміновано незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчинене службовою особою, а також надання завідомо неправдивого показання свідка, поєднаного із штучним створенням доказів обвинувачення у вчиненні особливо тяжкого злочину (ст. 340, ч. 2 ст. 384 КК України).

Слідством встановлено, що 21 січня 2014 року на вулиці Грушевського в Києві «беркутівці» затримали громадянина за начебто участь у масових заворушеннях. Після цього його доставили до одного зі столичних райвідділів міліції. Наступного дня міліціянти «Беркуту» дали слідчому показання, що затриманий брав активну участь у масових заворушеннях зі знищенням майна. На підставі цих неправдивих показань затриманому повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

09.06.2020


За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація