логін / реєстраціяMenu

На Миколаївщині оголошено підозру правоохоронцям

29.05.2020 | ПК

У Миколаївській області трьом поліціянтам і курсанту академії оголошено підозру в побитті оператора майнінг-ферми, – повідомляє ДБР.

Начальнику відділення, оперуповноваженому та начальнику сектора кримінальної поліції одного з відділів поліції ГУНП в Миколаївській області, а також курсанту Національної академії внутрішніх справ, який був направлений до даного відділу поліції для забезпечення публічної безпеки і порядку, спрямованої на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 інкримінується перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством ( ч. 2 ст. 365 КК України).

Слідством встановлено, що у березні 2020 року правоохоронці під час трусу в рамках кримінального провадження за фактом викрадення електричної енергії виявили та вилучили обладнання для майнінгу криптовалют «Asic Bitmain Antminer» у кількості 544 штуки та незаконно встановлений трансформатор. Потім, 21 квітня 2020 року поліціянти провели хатні труси у громадянина, який, за версією слідства, був причетний до злочину та адміністрував вказане обладнання. Після цього громадянин був доставлений до відділення поліції, де його побили.

Також встановлено, що працівники поліції незаконного відчужили вилучене обладнання для майнінгу. За даним фактом розпочато досудове розслідування – під час проведення невідкладного трусу за місцем проживання інспектора Миколаївської поліції слідчі виявили та вилучили вказане обладнання.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація