логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Оголошено підозру колишньому прокурору

19.05.2020 | ПК

У результаті розслідування злочинів, вчинених у зв’язку з масовими протестами у 2013–2014 роках, підозру оголошено колишньому старшому прокурору відділу прокуратури міста Києва, діючому адвокату, – повідомляє ДБР.

Майдан, лютий 2014 (фото: dt.ua)

Експрокурор підозрюється у незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчиненому службовою особою, за попередньою змовою групою осіб; зловживанні службовим становищем, службовому підробленні, а також притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності прокурором, поєднане з обвинуваченнями у вчиненні особливо тяжкого злочину.

Слідством встановлено, що 18 лютого 2014 року підозрюваний, діючи у змові зі своїми керівниками, а також слідчими міліції, безпідставно погодив повідомлення про підозру у масових заворушеннях трьом незаконно затриманим учасникам «Євромайдану».

Як повідомляє Офіс генпрокурора, у подальшому до протестувальників був незаконно застосований запобіжний захід – тримання під вартою в період з 19 по 22 лютого 2014 року.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.


За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація