логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Суд заочно взяв під варту Януковича

13.05.2020 | ПК

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора Печерський районний суд Києва 12 травня 2020 року обрав колишньому Президенту України В. Януковичу запобіжний захід у виді тримання під вартою у кримінальному провадженні за фактами організації низки тяжких та особливо тяжких насильницьких злочинів, у тому числі умисних вбивств, скоєних у період з 18 лютого по 20 лютого 2014 року в центральній частині столиці (на Майдані Незалежності та прилеглих вулицях) щодо мітингувальників, – повідомлено на сайті Офісу.

В. Янукович на пресконференції в Ростові-на-Дону 28 лютого 2014 року

У цьому кримінальному провадженні здійснюється досудове розслідування за підозрою ряду колишніх високопосадовців у незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, перевищенні працівниками правоохоронних органів влади та своїх службових повноважень, умисних вбивствах та закінчених замахах на вбивство, заподіянні умисних тяжких тілесних ушкоджень, а також в організації терористичного акту.

Вказане рішення суду надає право стороні обвинувачення розпочати стосовно В. Януковича процедуру екстрадиції. Також прокурори звертатимуться до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia).


За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація