логін / реєстраціяMenu

Трьох оперуповноважених судитимуть за катування

05.05.2020 | ПК

До суду скеровано обвинувальний акт щодо трьох краматорських поліціянтів. Оперуповноважені кримінальної поліції місцевого райвідділу обвинувачуються у катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 КК України), – повідомляє ДБР.

Слідством встановлено, що у грудні 2019 року один з оперуповноважених отримав доручення слідчого на проведення допиту особи в рамках розслідування кримінального провадження за фактом шахрайства. Після того, як 18-річний потерпілий з’явився на виклик, поліціянт провів його до службового кабінету, де на них вже чекали ще двоє оперуповноважених. Без висунення будь-яких вимог правоохоронці почали бити потерпілого, вимагаючи визнати вину у скоєнні злочину, до якого той не причетний.

З метою здобуття зізнання правоохоронці примушували громадянина ставати лицем до стіни та били ґумовим кийком, погрожували електрошокером, зв’язували чоловикові руки та ноги клейкою стрічкою, позбавляли можливості дихати, притискаючи поліетиленовий пакет до обличчя. Катування тривали майже 4 години та не призвели до бажаного для поліціянтів результату.

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація