логін / реєстраціяMenu

Бунт через коронавірус у Чернівецькому СІЗО

27.04.2020 | ПК

У чернівецькому слідчому ізоляторі 25 квітня стався бунт проти дій адміністрації установи, яка помістила до камери підозрюваного з підтвердженим випадком COVID-19, – передає BBC Україна з посиланням на Уповноважену ВР з прав людини Людмилу Денісову.

Омбудсмен взяла ситуацію під контроль та перевірила інцидент.

Внаслідок події в’язні завдали собі численних поранень, а хворого ув’язненого тримають в окремій камері.

Л. Денісова повідомила, що близько 23 години 24 квітня ув’язнені «почали висловлювати масове невдоволення прийняттям до СІЗО новоприбулого з підтвердженим діагнозом – коронавірусна хвороба COVID-19».

Через це ув’язнені виказували обурення, заклики до непокори та забарикадувалися. Зранку 25 квітня керівник СІЗО оголосив тривогу й наглядачі спробували зайти до кількох камер, але їм чинили спротив. До сімох ув’язнених застосували фізичну силу, а на одного одягнули кайданки.

«На знак протесту троє ув’язнених завдали собі тілесних ушкоджень, порізавши передпліччя. Один із в’язнів мав венозну кровотечу. Для надання йому допомоги викликали карету швидкої медичної допомоги, його вивезли за межі СІЗО», – Уповноважена.

Зараз в СІЗО триває службова перевірка, а хворий перебуває в окремій камері в ізольованому блоці, передбаченому для перебування осіб з підозрою чи захворюванням на коронавірус. Стан його здоров’я задовільний.

Згодом Л. Денісова додала, що перевірила інформацію про всіх хворих на коронавірусну хворобу в СІЗО країни. Таких більше не виявили.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація