логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Суд обрав одному з екскерівників СБУ запобіжний захід

17.04.2020 | ПК

Слідчий суддя Печерського районного суду Києва застосував до колишнього першого заступника Голови СБУ – керівника Антитерористичного центру при СБУ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, – повідомляє Офіс генпрокурора.

Експравоохоронця підозрюють у причетності до організації вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти мітингувальників у лютому 2014 року.

Рішення суду про обрання запобіжного заходу дозволить прокурорам розпочати процедуру екстрадиції підозрюваного та дасть можливість застосування процедури спеціального досудового розслідування і заочного засудження, оскільки колишній посадовець переховується від слідства та суду за межами України і оголошений у розшук.

Нагадаємо, у кримінальному провадженні розслідуються обставини організації В. Януковичем перевищення влади та службових повноважень колишнім керівництвом правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників у центральній частині Києва у лютому 2014 року.


За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація