логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Завершено розслідування щодо двох керівників підрозділів МВС

13.04.2020 | ПК

У кримінальних провадженнях стосовно колишнього заступника начальника управління громадської безпеки та колишнього заступника начальника управління – начальника відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки ГУ МВС України в місті Києві завершено досудове розслідування. Про це повідомив Офіс генпрокурора.

30 листопада 2013 року

За даними слідства, 30 листопада 2013 року правоохоронці, з метою виконання злочинного наказу, діючи групою осіб за попередньою змовою організували та забезпечили незаконне перешкоджання проведенню зборів громадян. Внаслідок цих дій співробітники полку міліції особливого призначення «Беркут» та військовослужбовці внутрішніх військ МВС України витіснили близько 300 учасників зборів за межі Майдану Незалежності, чим порушили конституційне право громадян збиратися мирно, без зброї і проводити збори та мітинги.

Дії двох колишніх керівників підрозділів МВС кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 41, ст. 340 КК України. Після ознайомлення сторін захисту з матеріалами проваджень, обвинувальні акти будуть скеровані до суду.


За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація