логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Про підозру повідомлено ще одного екскерівника підрозділу МВС

26.03.2020 | ПК

25 березня 2020 року повідомлено про підозру колишнього заступника начальника управління громадської безпеки ГУ МВС України в місті Києві. Експравоохоронець підозрюється у незаконному перешкоджанні проведенню мирних зборів громадян, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ст. 340 КК України) під час масових протестів у 2013–2014 роках. Про це повідомляє ДБР.

30 листопада 2013 року

Слідством встановлено, що ексначальник підрозділу міліції з метою виконання злочинного наказу організував та забезпечив незаконне перешкоджання проведенню зборів громадян 30 листопада 2013 року. У результаті цього бійці полку «Беркут» та військовослужбовці ВВ МВС України витіснили з Майдану Незалежності близько 300 учасників зборів.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожують виправні роботи на строк до 2 років або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Раніше, 20 березня 2020 року про підозру повідомлено колишнього заступника начальника управління – начальника відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки ГУ МВС України в місті Києві.


Нагадаємо, уночі 30 листопада 2013 року міліційний спецпідрозділ «Беркут» жорстоко розігнав мирних протестувальників на Майдані Незалежности у столиці. В одному з перших повідомлень ЗМІ йшлося: «Штурм почався близько 4 ранку. (…) Активісти Євромайдану розповідають: близько двох тисяч озброєних спецназівців пішли проти кількох сотень мирних демонстрантів. Активістів били ногами, кийками , застосовували шумові гранати і газ. Інші активісти кажуть: зараз „Беркут“ патрулює нічний центр міста в пошуках активістів. Головну площу прибирають комунальники».

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація