логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Затримано підозрюваного у викраденні й катуванні Ігоря Луценка та Юрія Вербицького

10.03.2020 | ПК

10 березня 2020 року прокурори Офісу Генерального прокурора спільно з працівниками ДБР та Нацполіції затримали громадянина, який підозрюється у викраденні та катуванні учасників мирних акцій протесту 2013–2014 років Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, а також вбивстві останнього. Про це повідомлено на сайті Офісу Генпрокурора.

Затриманий з квітня 2014 року перебував у міжнародному розшуку. За результатами системної роботи було встановлено його місцезнаходження та з’ясовано, що він, імовірно з метою ухилення від кримінальної відповідальності, отримав у 2015 році паспорт громадянина України на інше ім’я. Завдяки сприянню експертів Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України в короткі строки вдалося ідентифікувати його особу.

Згідно з повідомленням про підозру затриманому інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених п.п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство заручника або викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. На даний час вирішується питання про звернення до слідчого судді з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу.

У кримінальному провадженні за фактом створення злочинної організації, викрадення та катування активістів Майдану наразі повідомлено про підозру 11 осіб, які перебувають у розшуку, а також триває робота з встановлення інших співучасників злочинних дій.

Довідка ПК. У січні 2014 року учасники Майдану Ігор Луценко та Юрій Вербицький були викрадені з території Олександрівської лікарні в Києві та вивезені за місто. Після катувань їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація