логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: За вбивство євромайданівця затримано колишнього бійця «Омеги»

18.02.2020 | Проти катувань

Затримано та повідомлено про підозру ексбійця спецпідрозділу «Омега», – повідомляє ДБР.

Колишній офіцер окремого загону спеціального призначення та боротьби з тероризмом Внутрішніх військ МВС України підозрюється в:

• перевищенні влади та службових повноважень, яке супроводжувалося застосуванням зброї, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК  України);

• закінченому замаху на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 КК України);

• умисному вбивстві, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб (п.п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України);

Слідством встановлено, що 20 лютого 2014 року підозрюваний боєць «Омеги», діючи спільно та погоджено з іншими представниками правоохоронних органів як єдиний бойовий підрозділ, здійснювали прицільні постріли на ураження в напрямку скупчення беззбройних людей на вул. Інститутській та Майдані Незалежності в місті Києві. У результаті спецпризначенець поранив одного з мітингувальників, а ще в одного здійснив смертельний постріл.

17 лютого 2020 року колишнього спецпризначенця затримано та повідомлено йому про підозру. Наразі вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація