логін / реєстраціяMenu

Двох васильківських поліціянтів обвинувачують у катуванні людини

06.02.2020 | Проти катувань

Двоє співробітників Васильківського відділу поліції (Київська область) обвинувачуються в катуванні людини та перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 127 та ч. 3 ст. 365 КК України). Обвинувальний акт скеровано до суду. Про це повідомляє ДБР.

Слідством встановлено, що 17 грудня 2018 року під час чергування на зупинці громадського транспорту в місті Василькові Київської області правоохоронці, реагуючи на спір, застосували щодо громадянина сльозогінний газ та побили його прикладом автомата «АКСУ 74». Поліціянти надягли на потерпілого кайданки та на службовому автомобілі вивезли його у безлюдну місцевість, де продовжили побиття. Після цього обвинувачені закрили чоловіка у багажному відділенні службового автомобіля.

Згідно з висновками експертиз, потерпілий отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Крім того, судово-психологічна експертиза підтвердила, що дії працівників поліції викликали у потерпілого страждання та завдали йому суттєвої моральної шкоди.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація