логін / реєстраціяMenu

Трьох патрульних з Дніпра судитимуть за побиття затриманих

05.02.2020 | Проти катувань

На Дніпропетровщині до суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох патрульних. Їх обвинувачують у перевищенні службових повноважень, яке супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України), – повідомляє ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2019 року патрульні затримали та доправили до райвідділу 59-річну жінку та її 35-річного сина, інваліда 3 групи, на яких скаржилися сусіди за начебто порушення громадського порядку.

У відділі поліції правоохоронці до жінки та її сина застосували фізичну силу. Одягнувши кайданки, один із поліціянтів, сів на спину чоловіку, викручував пальці на руці та завдавав ударів у обличчя. Літню жінку поставили на коліна та силою заводили її руки за спину. Коли жінка вже лежала обличчям до підлоги, патрульні кілька разів ударили її у тулуб та передпліччя. За висновком судово-медичної експертизи, потерпілі отримали легкі тілесні ушкодження.

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація