логін / реєстраціяMenu

На Житомирщині людей тримали у трудовому рабстві

16.01.2020 | Проти катувань

На Житомирщині затримано чотирьох фігурантів кримінального провадження за фактом трудової експлуатації. Двом із затриманих оголошено підозру за ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми). Вирішується питання про оголошення підозри іншим співучасникам та застосування запобіжних заходів, – повідомляє сайт Офісу генпрокурора.

15 січня в ході трусів у одній із будівель виявлено шестеро осіб (один – громадянин Білорусі), яких насильно утримували в неналежних умовах проживання та харчування з метою трудової експлуатації. Також виявлено вогнепальну нарізну зброю, набої, вибухівку.

За версією слідства, четверо осіб організували переховування людей та, відібравши документи, використовували їх на різних роботах, зокрема на будівництві та ремонтах об’єктів. При поводженні з ними фігуранти застосовували насильство, залучали інших осіб для контролю їхнього пересування із забороною залишати місця так званого «проживання» та «роботи».

Вказане кримінальне провадження розслідується Нацполіцією за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області. Слідчі дії тривають.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація