логін / реєстраціяMenu

На Луганщині патрульного підозрюють у перевищенні службових повноважень

16.01.2020 | Проти катувань

Поліціянту Управління патрульної поліції у Луганській області підозрюють у незаконному проникненні до житла (ч. 2 ст. 162 Кримінального кодексу України) та перевищенні службових повноважень (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України), – повідомляє ДБР.

За даними слідства, 20 травня 2018 року підозрюваний, представившись працівником правоохоронного органу, погрозами примусив господаря квартири відчинити двері та разом із чотирма спільниками проник до житла. У квартирі, крім власника, перебував інший громадянин, який заборгував спільникам патрульного значну суму грошей, а саме 110 000 гривень та 20 000 доларів США.

Згодом, зловмисники погрожуючи вбивством відвезли «боржника» до лісу, де продовжували його побиття. Підозрюваний поліціянт участі у фізичній розправі не брав, оскільки вийшов із авто раніше.

Обвинувальні акти щодо спільників патрульного вже направлені до суду.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація