логін / реєстраціяMenu

Трьох одеських поліціянтів підозрюють у побитті підозрюваного

29.11.2019 | Проти катувань

Трьох оперуповноважених Київського відділу поліції міста Одеси повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень та незаконному затриманні підозрюваного, – повідомляє Державне бюро розслідувань.

Досудове розслідування встановило: правоохоронці безпідставно застосували силу, кайданки та здійснили незаконний привід учасника кримінального провадження до відділення поліції. У службовому кабінеті підозрювані почали завдавати потерпілому ударів руками та ногами по голові та тулубу, спричинивши тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Дії поліціянтів кваліфіковані як перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, якщо вони супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів (ч. 2 ст. 365 КК України) та завідомо незаконне затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою (ч. 1 ст. 371 КК України).

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація