логін / реєстраціяMenu

Моніторинговий візит до ДУ «Криворізька установа виконання покарань № 3»

18.11.2019 | Володимир Глущенко, Максим Ревякін, Таміла Беспала | khpg.org

8 листопада 2019 року моніторингова група ХПГ у складі Володимира Глущенка, Максима Ревякіна і Таміли Беспалої здійснила візит до ДУ «Криворізька установа виконання покарань № 3». Ця установа розташована в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області.

В установі є сектор для осіб, які засуджені до довічного позбавлення волі – 76 осіб.

Скарг на умови тримання та харчування в установі від засуджених не надходило.

Однак були виявлені дві проблеми, яким варто приділити особливу увагу.

Найбільшою проблемою є рівень медичного обслуговування, а точніше – його відсутність. Не дивлячись на те, що виконувачка обов’язків начальника медичної частини Карташова В. В. відмовилась надати моніторам журнали щодо діяльності медичної частини, начальник установи повідомив, що ситуація критична. Причиною цього є нестача кадрів, медикаментів та бездіяльність начальника філії Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» у Дніпропетровській та Донецькій областях.

Ще одна нагальна проблема, яка існує в установі, а страждають від неї родичі засуджених, – занадто високі ціни на кімнати для довгострокових побачень із засудженими. Рідні засуджених, з яких більшість – пенсіонери, не в змозі сплачувати по 1 650 гривень за проживання.

Слід зазначити, що наступного дня моніторингова група відвідала ще одну установу виконання покарань, а саме: ДУ «Криворізька виправна колонія № 80», що також розташована у Кривому Розі, і там ціна на номери майже втричі нижча. Попри такі ціни на проживання в кімнаті № 2 виявлено: пральна машина та бачок унітазу протікають; конфорки, духова піч, телевізор – несправні; чайник відсутній.


Проект ЄС «Боротьба проти катувань, поганого поводження та безкарності в Україні»

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація