логін / реєстраціяMenu

Суд заарештував двох одеських патрульних, підозрюваних у тортурах

15.10.2019 | «Проти катувань»

Заводський районний суд Миколаєва 11 жовтня заарештував двох одеських поліціянтів, яких підозрюють у тортурах затриманих. Цю інформацію передав УНІАН.

У прес-службі прокуратури Одеської області повідомили, запобіжний захід патрульним, яким 7 жовтня оголосили підозру в побитті двох осіб, обирали в Миколаєві у зв’язку з тим, що в цьому місті міститься підрозділ Державного бюро розслідувань. Представники миколаївського відділення бюро брали участь у викритті правоохоронців.

Як зазначили у прокуратурі, заслухавши представників сторін, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою обом поліціянтам. Суд передбачив можливість внесення застави: для одного – 200,7 тис. грн, для другого – 401,4 тис. грн.

В Одесі ряд громадських активістів обурені арештом поліціянтів. Зокрема, зі слів відомого активіста Олексія Костржицького, один із затриманих – старший лейтенант – один із небагатьох, що залишилися в патрульній поліції з самого першого набору співробітників.

«Він відомий мені не з чуток з грудня 2016 року… Він охоче займався безнадійними викликами – малолітні діти-жебраки. Тобто, тими „негрошовими“ викликами, на які дуже неохоче їде патруль, якщо їде взагалі», – заявив активіст.

Він зазначив, що у цього офіцера поліції – 7-місячна дитина і матір, яка страждає на онкологічне захворювання.

За словами журналістки та активістки Юлії Химерик, потерпілий, який звинуватив поліціянтів у побитті, провокував їх. Вона зазначає, що це випливає з відеозапису, який демонстрували в суді.

«На відео потерпілий багаторазово повторює, що копам кришка, продовжуючи провокувати», – зазначила Химерик.

Громадські активісти заявили, що розпочинають збір коштів для внесення застави за арештованих патрульних.

Нагадаємо, 7 жовтня в Одесі двох патрульних повідомили про підозру в тортурах до затриманих. За даними правоохоронців, поліціянти наприкінці травня били двох перехожих з метою визнання чужої вини. У Нацполіції заявили, що у злочині викрито командира і поліціянта взводу, а до незаконних методів вони вдалися заради штучного підвищення показників роботи. Поліція заявила, що розшукала одного з потерпілих.

Відомий у місті волонтер Тамерлан Баннура, який займається проблемами бездомних, заявив, що потерпілий, який звинуватив поліціянтів у побитті, тривалий час третирував безхатків, які перебувають в Одесі біля залізничного вокзалу. Він також був у розшуку за завдання громадянам тяжких тілесних ушкоджень.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація