логін / реєстраціяMenu

Двох одеських поліціянтів підозрюють у катуванні

09.10.2019 | «Проті катувань»

Двом інспекторам Управління патрульної поліції в Одеській області оголошено підозру в катуванні, – повідомляє сайт Державного бюро розслідувань (ДБР).

За попередньою інформацією під час патрулювання залізничного вокзалу в місті Одесі, поліціянти незаконно затримали двох осіб та проти волі доставили до опорного пункту поліції. Причиною затримання була підозра у крадіжці золотого ланцюжка, у вчиненні якої правоохоронці примушували затриманих зізнатися. З метою отримання свідчень та зізнання у вчиненні крадіжки, правоохоронці принижували одного із затриманих, застосовували до нього психологічний тиск, погрожували розправою та завдавали численних ударів гумовим кийком.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює прокуратура Одеської области, оперативний супровід – Одеське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Дії поліціянтів кваліфіковані як катування, тобто умисне заподіяння сильного фізичного болю або фізичного чи морального страждання шляхом нанесення побоїв, мучення або інших насильницьких дій з метою спонукати потерпілого або іншу особу вчинити дії, що суперечать їхній волі, у тому числі отримати від нього визнання, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

08.10.2019

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація