логін / реєстраціяMenu

У Черкасах поліціянти побили чоловіка

13.09.2019 | «Проти катувань»

Слідчі територіяльного управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, повідомили двох оперуповноважених Черкаського відділу поліції про підозру в перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, вчиненому групою осіб, – повідомлено на сайті відомства.

За попередньою інформацією, двоє поліціянтів затримали місцевого жителя. Використовуючи кайданки, правоохоронці відвезли затриманого до місцевого цвинтаря, де побили потерпілого, завдавши йому численних травм.

ДБР повідомляє, що двох оперуповноважених повідомлено про підозру. До суду готується клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посад.

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Черкаської області, оперативний супровід – Управління внутрішньої безпеки ГУНП в Черкаській області.

Кваліфікація: перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація