логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Прокуратура оскаржуватиме виправдання ексберкутівця

12.09.2019 | «Проти катувань»

Прокурори готують апеляційну скаргу на рішення Дніпровського районного суду Києва, який у серпні виправдав колишнього беркутівця Андрія Хандрикіна, обвинуваченого в участі в катуванні активістів під час подій Євромайдану. Про це у відповідь на запит «Радіо Свобода» повідомила Генеральна прокуратура України, – повідомляє сайт видання.

Євромайдан. Фото: Анатолій Яворський

Коли скаргу подадуть до суду, у прокуратурі не уточнили. Раніше прокурори просили для Хандрикіна вісім років в’язниці. Проте Дніпровський райсуд Києва 30 серпня вирішив виправдати ексберкутівця.

Суд розглядав епізод, який стався 20 січня 2014 року біля стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського в Києві. Тоді співробітники «Беркуту» скинули з колонади двох активістів і побили їх.

За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація