логін / реєстраціяMenu

За перевищення влади судитимуть трьох поліціянтів

06.09.2019 | «Проти катувань»

Досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо трьох київських поліціянтів за підозрою у перевищення влади, що спричинило тяжкі наслідки, закінчено, – повідомляє пресслужба Генпрокуратури.

Установлено, що 17 лютого 2019 року працівники патрульної поліції, виконуючи свої службові обов’язки, прибули на виклик, де виявили чоловіка у стані алкогольного сп’яніння. Поліціянти, діючи умисно, протиправно, всупереч чинному законодавству, не доставили чоловіка до спеціального лікувального закладу чи до місця проживання, а явно виходячи за межі наданих їм службових повноважень, завдали потерпілому тілесних ушкоджень, після чого вивезли у лісосмугу на території Вишгородського району Київської області, де залишили без верхнього одягу. Залишившись у безпорадному стані, потерпілий помер від переохолодження.

Крім того, під час досудового розслідування встановлено, що один із обвинувачених вчинив такі дії не в перше.

Дії двох працівників патрульної поліції кваліфіковано за ч. 3 ст. 365 КК України, а патрульного, який вчинив згадані дії повторно, ще й за ч. 2 цієї ж статті.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні затверджено прокурором та направлено до Вишгородського районного суду Київської області.

Довідка. Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація