логін / реєстраціяMenu

В одеській психлікарні виявлено факти жорстокого поводження з пацієнтами

28.08.2019 | «Проти катувань»

В Одеському обласному медичному центрі психічного здоров’я, в якому в червні під час пожежі загинули шестеро осіб, виявлено факти жорстокого поводження з пацієнтами, – повідомляє УНІАН, посилаючись на пресслужбу Уповноваженого ВР з прав людини.

Як передає видання, моніторингову перевірку в серпні провели співробітники Департаменту реалізації національного превентивного механізму та представника Уповноваженого ВРУ з прав людини в південних областях країни.

«Під час візиту було встановлено факти, які можна оцінити, як жорстоке поводження з пацієнтами», – сказано в повідомленні.

Зокрема, у відділенні № 21 чоловіки скаржилися, що одна зі змін молодшого медперсоналу не дозволяє ходити в туалет вночі. Перебуваючи на лікуванні, один пацієнт отримав перелом ноги і з травня фактично прикутий до ліжка. Цей чоловік стверджує, що за неохайність його б’є по обличчю і залякує санітарка. При цьому йому не забезпечили належного догляду, у підсумку чого в нього з’явилися пролежні на тілі. Зазначено, що призначене йому травматологами оперативне лікування досі не проведено.

Моніторингова група відзначила, що після пожежі в закладі, через яку загинули пацієнти й медсестра, вживають заходів для забезпечення безпеки. Однак на вікнах залишаються решітки, навіть у тих палатах, які виходять на закрите подвір’я з високою загорожею.

«Також неприємно здивував режим обмежень і навіть тих пацієнтів, які перебувають на лікуванні за власною згодою. Вони не можуть виходити за межі відділень, день проводять на обгороджених майданчиках, на лавках і гумових шинах», – мовиться в повідомленні.

Крім того, у відділенні № 6 заходити до їдальні дозволено лише вишикувавшись по п’ять осіб.

До власних продуктів пацієнти мають доступ винятково у встановлений час (10:00 і 16:00).

Загалом у 28 відділеннях на сьогодні лікування отримують близько тисячі пацієнтів з психічними розладами. Розміщена лікарня у старих корпусах XIX–ХХ століть, які поступово ремонтуються.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація