логін / реєстраціяMenu

Фігурантів «справи 2 травня» відпустили під заставу

20.08.2019 | «Проти катувань»

Підозрюваних у сепаратизмі та антидержавницькій діяльності Сергія Долженкова та Євгена Мефьодова 19 серпня відпустили під заставу. Фотографію обвинувачених поблизу Миколаївського СІЗО оприлюднив Олександр Білий у фейсбук. Цю інформацію підтвердив народний депутат Микола Скорик. Про це повідомило видання «Тиждень.ua».

Одеса, 2 травня 2014 року

«Я не вносив свої гроші, але я допоміг родині знайти людей, які знайшли гроші», – зазначив він в коментарі «Радіо Свобода».

Так, відпустити під заставу колишніх антимайданівців дозволили 16 серпня – відповідне рішення ухвалила суддя Центрального районного суду Миколаєва Катерина Лагода. Вона серед іншого послалася на рішення Конституційного суду стосовно того, що утримання в СІЗО не є єдиною формою запобіжного заходу для підозрюваних у терористичній діяльності.

Арешт із можливістю внесення застави в розмірі 80 неоподаткованих мінімумів кожному (близько 153 тисяч гривень) Мефьодову і Долженкову призначили до 12 жовтня 2019 року. Раніше вони утримувались в слідчому ізоляторі без можливості внесення застави.

Нагадаємо, в Одесі 2 травня 2014 року відбулися сутички між сепаратистами та проукраїнськими активістами, які намагалися пройтися ходою на підтримку єдності України. В результаті сутичок та пожежі в Будинку профспілок загинули 48 осіб. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані та навмисне сплановані. 18 вересня 2017 року Іллічівський міський суд (Чорноморськ, Одеська область) визнав невинними 19-х обвинувачених у масових заворушеннях.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація