логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Повідомлено про підозру керівника апарату суду та його заступника

26.07.2019 | «Проти катувань»

В одному з проваджень за фактами протидії акціям протесту шляхом протиправного переслідування працівниками правоохоронних органів та суду учасників мітингів та зборів у Києві у грудні 2013 – лютому 2014 років перевіряється правомірність дій та рішень районних судів Києва при автоматизованому розподілі справ та застосуванні запобіжних заходів, – повідомляє пресслужба Генпрокуратури.

На підставі зібраних доказів 22 і 25 липня 2019 року у передбачений законом спосіб повідомлено про підозру колишнього керівника апарату суду та його заступника одного із районних судів міста Києва у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 376-1 КК України, за фактом незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду (внесення неправдивих відомостей до цієї системи) при розподілі справ між суддями щодо застосування до учасників протестних акцій та інших громадян запобіжних заходів у січні–лютому 2014 року.

Досудове розслідування триває. Збираються та перевіряються на предмет достатності для притягнення до кримінальної відповідальності докази стосовно співучасників цього та інших злочинів, вчинених у період акцій протесту у 2013–2014 роках.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація